Skördetider

Konst i natten
Fredagskvällen bjöd på ihållande regn, kraftiga vindar och konst i den Öländska natten. Som ett glittrande pärlband syntes bilarna över den långa bron mellan fastland och ö, alla på väg för att uppleva alla de möjliga uttrycksformer i ljuset av brinnande marschaller.
Kvällens höjdpunkt blev även detta år Gråborg. Vilka än arrangörerna är så ska de ha all heder för alla fina initiativ de tar, allt från de duktiga smågrabbarna som dirigerade trafiken som proffs, via de gregorianska tonrerna vid S:t Knuts kapell till musikerna i flanellskjortor på höloftet.

image50

Pumpinvation
Idag lyste inte bara solen, utan även alla skyltar som meddelade att diverse campingar var fullbelagda. Den annars så höststilla ön blir under en helg i slutet av september en form av grönsaksälskarnas mekka.

image51

I påsarna som bars hem efter en heldag på en strålande ö fanns (givetvis) pumpor i alla dess färger och former. Några av dem gavs till min vänliga hyresvärdinna, en del ligger i den svart/vita skålen på bordet och andra väntar på att få placeras vid dörren så snart som en huttrande pelargon kommit in i stugvärmen.

Vid ett litet bord intill SLU´s forskningsstation stod två smågrabbar och tackvare deras otroliga företagsanda gick jag därifrån med en burk hemkokt äppelmos. Otroligt god men sockret snudd på knastrar mellan tänderna...

image52

Nu blommar vallmon igen på ön. Så här års får den dock inte sällskap av blåeld eller blåklint och alla fält blir lika röda som mitt hjärta är.

Kommentarer
Postat av: Solis

Opium?!
Man kan nästan tro att du är en liten "små-Jack" fast valde fel ö liksom...

Postat av: Rickard

Vi kom att prata om din blogg igårkväll (Katarina tipsade). Tycker dina betraktelser är trevlig läsning och ser fram emot ditt nästa inlägg.
Som Lundell säger:
"Var glad att nån annan är där som kan höra dig, se dig.... Gå ut och var glad, din djävel. Gå ut och var vacker och stolt..."
Ciao
/Rickard

2007-09-30 @ 22:33:01
Postat av: Ellinor

Solis: Haha.. I´m a Lundell-wannabe
Rickard: Åh välkommen till kajen ocg tack för vänliga ord. Vi har en lång vinter att gå ut och vara glada i framför oss :)

2007-10-01 @ 18:43:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback