Advent.. den tredje

Så äntligen fick både två- och fyrbenta vakna upp till en vitare värld. Minusgraderna kom till sist och medan vi väntar på SMHIs utlovade tisdagssnö tar vi fram täckbyxorna och letar kängor som det står Graninge på. Snart är ängarna här utanför fulla av änglar och spår av lyckliga hundtassar... snart så köper jag mig ett par längdåkningsskidor och skaffar mig massor av blåmärken i Svartbäcksmålas backar. Kanske.

Idag gick jag ut i skogen och hämtade mig min gran. För tredje året i rad sågade jag av för mycket av toppen och nu står den där naken på övervåningen och vägrar att ta på sig en stjärna. Jag ville inte heller ha mössa när jag var liten.. jag sprang före mamman ner för trapporna för att värma termometern med händerna för att få graderna att stiga och mössan att åka av enligt temperaturavtalet. Många år senare får jag tillsägelse av att ta av mössan istället.. fast nu är mamman ersatt av chef och utomhuskyla i norr utbytt mot förvaltningsvärme i ett lunchrum i söder. Nåja.

Om en stund övergår adventskväll i decembernatt. Jag har precis lagt mina små änglar och välkomnat dess antagonister till mina axlar istället. Ikväll ska vi dricka överblivet fredagsvin och tillsammans förbereda facklig samverkan, allt medan Ulf
sjunger om de änglar som är på väg att landa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback