1.16.08

Det är alltid en känsla av hemkomst som sköljer över mig när E4an leder mig in mot den stora staden. Stockholm har en förunderlig skönhet och även om jag nu kanske inte skulle vilja tillbringa all min tids dagar bland stress och människor så njuter jag av alltid av de dagar jag får finnas mitt i det.



Fast det finns en tid på dygnet där luften är lite friare och utrymmet större. Att se Stockholm sakta vakna till liv är nästan religiöst och när jag yrvaket såg att klockan just passerat sex och att solen glittrade i vattnet utanför vårt hyttfönster, ja då tog det inte många minuter innan jag och min kamera stod där på kajkanten.

Passerade den trettonde kajplatsen, hälsade på måsarna och blickade ut över ett Kungsholmen med sand i ögonen. En stunds samtal vänner emellan, sedan pulsträning i trapporna upp mot Mariabergen där andnöd och panoramasyn väntade.  Morgontillvaro över en huvudstad.





En helg bland gamla och nya vänner, dagar med både inre och yttre solsken. På en båt vid slussen vaknade jag av kyrkklockorna från Gamla stan, bland Indiska dofter återupplevdes fjällminnen och på en innergård i Vasastan bjöds det på lunch med rosévin och livliga samtal. Ibland kan minuter släpa sig fram, ibland flyger dagar iväg. Den här helgen får nog klassas som pilgrimsfalkens...





Fast det var ju inte därför jag var där...
Att se 26.000 ostkakor är nog så surrealistiskt, men att vara en av deltagarna i ett lopp på en mil är nästan obeskrivligt overkligt. Vaknade taggad till max, snudd på illamående av exaltation och medan frukosten åts ute på däck slog hjärtat så hårt att kaffet skvalpade i sin kopp...

13:05 gick startskottet för vår grupp, mer än 30 minuter e f t e r det att vi sett Isabellah Andersson fått segrarkransen om sin hals. Mina fötter hade plåstrats om i sjukvårdstältet, mp3 spelaren satt på plats i öronen och pekfingret var beredd att starta timern på min arm. En hel del kryssande bland de som valde att gå, lite svordommar över de som inte respekterat indelningen på startgrupperna (som alla de med stavar jag sprang om och som uppenbarligen inte startat i sista grupp) och sedan en mils fullkomlig njutning. Jag tror jag log nästan hela tiden och redan medans jag sprang så längtade jag till nästa år. 1 timme, 16 minuter och 8 sekunder senare var jag i mål, 3 min och 52 sekunder innan min måltid. Nästa år gör jag det under en timme...!

Jag gick i fjällen. Jag sprang tjejmilen. Jag är sjukt stolt över mig själv!


Kommentarer
Postat av: Azola

Åh vad duktig du var/är!!

2009-09-02 @ 23:01:55
Postat av: Mr Vedder

Låter underbart. Tror jag ska odla bröst och haka på nästa år. Eller det kanske jag inte behöver för kungsleden iofs? Bättre att satsa på den då kanske...

2009-09-02 @ 23:24:30
Postat av: Åz

Jag är också otroligt stolt över dig!! Det finns väl iget som du inte fixar!! Triatlon nästa!!

2009-09-03 @ 07:05:08
Postat av: Ellinor

Azola Visst är det häftigt att man kan anta, och klara, sina egna utmaningar?! =) Kraaaam!



Mr V Nej i fjällen finns ingen könsdiskriminering. Fjällräcen classic kanske?



Åz Tack min vän. En hel hög med envishet gör väl sitt till.. känner förresten en annan smått envis människa som nog skulle kunna göra detsamma om inte benen bråkat med henne.. ;)

2009-09-03 @ 07:48:09
Postat av: Mikaela

Å stolt ska du va!

Starkt jobbat!

Kram!

2009-09-03 @ 08:49:28
Postat av: Linz@n

KANON!!! Så duktig du e......JAg är så glad för din skull.....VAd blir nästa utmaning? Det verkar inte som något kan stoppa dig nu!!! KRAM i massor

2009-09-03 @ 10:40:28
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Bra jobbat att uppnå dina två uppsatta mål Ellinor. Grattis!

Postat av: Ellinor

Mikaela Tackar och kramar!! =)



Linzan Nästa utmaning.. hmm.. att ta sig igenom den stundande vintern är väl en utmaning i sig.. Kvällens totala mörker vittnar om en betydligt färglösare tid framöver. Fast annars så siktar jag nog lite försiktigt på Göteborgsvarvet 2011. Hoppas allt är väl med dig, Lasse och era tjejer. Kramar till tusen!



Slottis Tack min vän.

2009-09-03 @ 21:16:41
Postat av: Mr Vedder

Bara en liten fundering fröken Marataon. Varför betala för att springa diverse lopp när du kan ränna runt i Bullerbyn helt gratis? =)

2009-09-04 @ 17:27:39
Postat av: Ellinor

Mr V Tsss... du vet väl att jag behöver mina morötter (eller var det fågelfrön?!) i livet. =) Fast ärligt så tror jag det handlar om identifikation.. om att vara en sådan som springer lopp och om glädjen i att förbereda sig för dem.

2009-09-04 @ 22:09:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback