Idoldöden

..nu ska jag aldrig mer se Idol

Chokladfrossa

Jag har choklad i varenda cell och det gör mig spyfärdig. Sedan jag kom hem från mitt arbete har jag stått bland sirap och 70% choklad, blandat oanständigt mycket socker med kakao och toppat med malen mandel och vispgrädde. Imorgon är det min tur att bjuda på fredagsfika och jag ska således överdosera mina kollegor med chokladbaserade endorfiner så vi alla går ut och är glada djävlar i vårt vintergråa land.


Förhastade slutsatser

Satt nere på cafét vid havet och åt raggmunkar idag. Medan jag väntade på moderns sällskap kunde jag inte motstå frestelsen att lyssna till de tre herrarnas samtal vid bordet intill...
- Om det är någon som blivit knepig så är det Oskar Nilsson, sa den ene med eftertryck och fortsatte,
- tidigare har han alltid hälsat och nu tittar han knappt upp från marken och han hälsar aldrig någonsin längre. Ja han har verkligen blivit knepig den där Nilsson.
Männen begrundar detta en stund tills en bryter tystnaden och säger
-men är inte han nästan blind nu? Vad jag hört så ser han knappt någonting längre.. problem med synen och så.
Nu tystnar männen igen för en stund och man nr 1 funderar så det knakar
-ja, jo så kan det ju vara förstås... men knepig har han allt blivit

Man skulle ha bandspelare med sig ute ibland... eller åtminstone massa anteckningsblock till alla pärlor till tankar som vibrerar ute i världsaltet.

Guldbruna ögon
När jag var liten och lyssnade på Vikingarna (!) så var jag övertygad om att deras "Leende guldbruna ögon" var en sång till mig. Nu i vuxen ålder skulle jag väl hellre önska att Thåströms text varit den som skrivits till mina bruna ögons lov...


A manic weekend

Den här helgen har förmodligen varit den märkligaste. I fredags var jag så nikotinabstinent att jag höll på att bli sinnessjuk. Jag pendlade mellan skrattattacker till att i nästa sekund gråta så tårarna sprutade. Jag kan säga att den dagen berättar precis varför jag för all framtid ska sky nikotinet som pesten. Resterande tid av den här helgen har jag varit manisk light. Hela gårdagen tillbringade jag med penseln i handen då jag målande om taket på övervåningen, medan färgen torkade inför rond två så smorde jag in mina soffor med fett och sorterade CD-skivor. Idag hade jag tömt ut askan och putsat glasrutorna i kaminen innan klockan ens passerat 06.00 och på pumpen i onsdags hade jag dubbelt så mycket vikter än vanligt och pratade oavbrutet under hela passet...
Nåväl, inget gott som inte har något ont med sig.. eller hur det nu var.

image70

Idag tog jag med mig mamman på julmarknad i Johansfors och Kosta. Det blev en del handlat så som lerpepparkakor till adventsstaken (!) och en grå chenillepläd, men mest glädje gav det vackra att se på. Har lite svårt att förstå att vi redan går mot jul och när de välkända julskivorna börjar spelas på varuhusen så känns det rätt knepigt. Kanske blir det skillnad nästa helg då stjärnor och stakar ska lysa upp tillvaron även i detta hem.

Bäckman inspirerar Lundell
Ja.. jo.. man kan få tycka att det är lite roligt.. men bara lite


Samma ko

Mamman är på besök och imorse tog hon med sig min kamera ut på morgonvandring...

image67

image69

Ikväll är nikotinsuget snudd på outhärdligt... Ringde morfar som slutade röka för 12 år och 1dag sedan för att få stöd men i en nästan paralyserande skräck hörde jag honom säga att den första veckan var den lättaste...!!!!

Golden Dust

Från guldskimrande trädkronor till en annan form av guld...


Jeg er en norsk jente

Efter tre dygn av total avhållsamhet från nikotin håller jag sakta på att förvandlas till en Norsk jente med röda äppelkinder och hurtiga små utrop här och där. Kursen som min arbetsgivare sponsrar lär ut en form av mental träning som känns nästan plågsamt amerikaniserat, men jag tvingar mig till att köpa hela kittet varpå jag då och då brister ut i -det är JAG som bestämmer! Vet inte om det verkligen är så enkelt men faktum är att det går bättre än förväntat. Igår var jag och pumpade med snudd på dubbelt så mycket vikter än vanligt och det var otroligt skönt att vråla högt och ljudligt samtidigt som det bränder som eld i varenda muskel. Jag kommer att klara det här...!!!

... och det där med de röda kinderna är faktiskt sant. Jag har fått färg på mina kinder på bara tre dagar och huden under läppen har redan läkt ihop till att bli nästan normal. Kroppen är en helt fantastisk skapelse.

Den vackraste hunden den vackraste morgonen
image64
Idag hade vi sovmorgon och hann med att leka i soluppgången... Temperaturen visade på friska -5,5 när solen gick upp över smålands trädtoppar. Silvergnistrande träd målades snabbt med guld i takt med att vår jord välkomnade en ny dag.

image65

image66

image68

Vinter i paradiset

.. är förvisso titeln på en Lundell-roman, men även de facto här och nu. Röda hus har täckts av vitt puder och hela tillvaron är som en kombination mellan en svartvit stillbild och ett illustrerat julkort. Jag kan inte påstå att jag genom åren varit speciellt förtjust i snö, men måste nog börja medge att det är bättre med vita snödagar än svarta regndagar.

För snart 48 timmar sedan använde jag nikotin för sista gången i livet.. inget snus, inga plåster/tuggummin eller cigaretter. Mellan varven är det så plågsamt att jag inte vet vars jag ska ta vägen. Igår låg jag i min kollega Ingers famn och grät. Men jag har bestämt mig och så här får det bli. Det sägs att man bara kan ha fysisk abstinens i 21 dagar.. det fixar jag!

Vill ha den mest abstinenta tiden i solen och Goa lockar med sin värme... kanske skulle åka över jorden och landa i Indien i några dagar..?

Under vulkanen

104 outgivna sånger..14 CD.. 2 DVD..1899kr i en månad där alla, precis ALLA, tänkbara utgifter ska betalas. Jag trodde att jag med lätthet kunde avstå, att jag skulle rycka på axlarna och tänka att den där mannen redan kostat mig en halv förmögenhet . Men så.. bara av ren djävulskap släpper emi detta smakprov...!

Min VILL HA nivå är nu så nära att explodera att jag får kippa efter andan.

Funderar på att börja injicera rosenrot, kanske tom blanda den med rysk rot. Eller kanske borde jag helt enkelt bara ha några dagars semester...

image63

Förstasidesstoff

Det är min själ en smått mysko känsla att se sin belåtna nuna lite här och där på nätet... nu är förvisso kortet litet men det är inte utan att en nätt rodnad (och en klädsam förtjusning) uppkommer när jag klickar in mig på AB och ser mig själv på förstasidans topp. Eftersom kortet är ytte-pyttelitet måste jag ju givetvis berätta för alla att det är jag.. annars är det ju meningslöst ;)

image62

Är galet trött igen men har fyllt på förrådet med rosenrot igen, den här gången i flytande form och vi får väl se om det visar sig vara ett bra val eller ej. Barnen är ledig från skolan denna vecka och på fritids är det en behaglig tillvaro med få barn och mycket tid tillsammans med vart och ett av dem. Frågade de 6-7 åriga barnen om de vet vad den nya månaden som börjat idag heter och de svarade - joo det är väl halloween?! Gudars skymning...