Testosteron

image77

I måndags inträffade det otroliga.. jag var på ett idrottsevenemang! Tillsammans med mina kära kollegor fick jag se Nybros röda vikingar slå Skåningarna i Rögle för första gången sedan 2003. Trots att ingen levande människa kan beskylla mig för att vara idrottsintresserad så gick det inte att hålla sig sval i den kokande ishallen och innan jag visste ordet av stod jag och skrek NEEEJ när de gröna gjorde mål. Däremot hade jag vissa problem med all den testosteronstinna aggresivitet som kunde skönjas lite här och var. En hel del av både spelare och publik borde sannerligen öva på både impulskontroll och i att öka sitt ordförråd...

image75

Imorgon tar Nybro emot "mitt" söders Hammarby, men trots att jag har en fribiljett i fickan väljer jag nog hellre att se Tony Rickardsson skaka rumpan i Lets Dance.

Gatumusikanter

På en gata i Köpenhamn står en man med sin gitarr. Efter en stund stannar en förbipasserande, tar upp sin gitarr (eller kanske lånar han en) och gör den Danske gatumusikanten sällskap. Undrar om det ens går att mäta lyckan i hans hjärta i den stunden..?! Stort!


Halleluja för Halloumi

Att denna cypriotiska gudagåva tidigare gått mig omärkbart förbi är ett mysterium. Jag trodde allvarligt att jag skulle börja gråta av lycka där vid köksbordet idag, för något så välsmakande har väl sällan passerat dessa smaklökar. Fast jag kanske måste reservera mig.. tänk om min eufori härstammar från en allvarlig kött-/mjölk-/kaffebrist!?

Blött och slaskvarning under himlen idag då jag tog den Vilda ut på skogsvandring. Den underbart rena, vita snön som fallit de senaste dagarna är nog på väg att tina bort och fram kommer den smutsgrå vinterverkligheten igen. Jag plumsade dock glatt på i mina nyinköpta gummistövlar som har BÅDE reflexer och foder.. de ni!

På vägen hem hälsade vargen och jag på hos de sociala fåren för en liten pratstund oss fårskallar emellan.

image74

Detox

Ensilage och morötter
Från nikotinavgiftning till kroppsrening. De senaste dagarna har här rensats kraftigt i kylskåp och skafferier för att ge plats åt en frukt- och grönsaksfilial..!! Jag kör en detox-vecka som ska hjälpa kroppen att rena sig vilket därmed innebär att jag ska äta så "rena" livsmedel som möjligt. Dessutom äter jag inte kött eller fågel, ingenting som innehåller mjöl eller socker och jag dricker varken kaffe eller alkohol. Har jag slutat snusa är det här en lätt match, tänkte jag i min enfald.. Fast ärligt talat går det rätt okej, det är svårt att få ideér till maträtter och det är tungt när kollegorna äter väldoftande kebabtallrikar, men annars funkar det. När den här veckan är över (vilket den är på onsdag) börjar det nya livet med välbalanserad kost och betydligt mer vardagsmotion. Viktresan del 3 har nu påbörjats!

image73


På tal om kollegor
.. så har jag ju faktiskt börjat mitt nya jobb i veckan. Fast jag måste säga att en mer "odramatisk" start hade det inte kunnat vara. Det känns verkligen som att komma hem, trots att det är en annan tjänst och andra (vardagliga) kollegor än tidigare. Gott är det i alla fall, även om jag kommer att sakna de små trollen på skolan. Jag lär ju inte få teckningar på prinsessor där det står "Till världens bästa fröken" på längre...

Juletid blev julefrid

image71

Bjällerklangen börjar sakta att tystna och doften av glögg har letat sig ut genom ett gammalt mangelhus otätheter. Julen i år har gått i stillhetens tecken och det har varit en fröjd för kropp och själ att få varva ner och andas. Hopkurad under en filt i soffan har jag sett träd läsa poesi medan Frodo kämpat mot ondskan. I dagsljus har jag gått långrundor med den fyrbente, en lyx den här årstiden och i mörkret har ljus och eld fladdrat och värmt. I köket har det dock frossats så till den milda grad att vågen skrek när jag ställde mig på den, 2008 års projekt blir att tysta den för gott..

Kära vänner .. jag hoppas Ni får ett 2008 som ger er både medvind och utmaningar i lagom doser. Ett år lika fyllt av kärlek som av utveckling, värme och vardagsmod. Vi gör det vi kan för att fylla dessa 366 dagar med liv och inte låta det bli tvärtom... för "Vi blir vad vi väljer" som Ulf säger...

... och så lite nostalgi
Förstår inte varför de inte visar dessa underbara trolltyg längre. Var är Fjant..? -Här mamma!