Orgier i advent


Börjar jobba om en timme och jag har faktiskt inte tid med det. Jag vill ha adventsorgier istället, dricka glögg och äta pepparkakor med mögelost. Jag vill sätta nejlikor i apelsiner och hänga dem i trappan och jag vill hämta granris i skogen. Vilda ska ligga och tindra framför elden medan jag kokar knäck i rödrutigt förkläde och julssångerna ska fylla varje vrå av detta väntande julehus. Lite bjällerklang i hjärtat helt enkelt.. är det för mycket begärt Nybro Kommun?

Älsklingsbönderna

Veckans höjdpunkt nalkas om bara några minuter sitter jag i soffan uppe i vardagsrummet och myser framför mina älsklingsbönder.

Frågorna inför kvällens avsnitt hopar sig;
Hur många gånger ska Magnus hinna förolämpa Linn?
Kastar Per ut tanterna till det hönshus de visat sig mer än kvalificerade att tillhöra?
Förra veckan efterlyste Peter lite mer "take me here and now", och vi är idel öra (och öga). Kom igen grabbar, go and get him! (and let us watch)

Spänningen är olidlig...Facit 21:34
-Nu ska jag gå och hämta en sak, säger Magnus och får förväntansfulla blickar i ryggen när han går iväg över grusplanen. När han kommer tillbaks har han med sig en filt och massageolja och den stora överraskningen består i att 22-åriga Emma ska få massera hans rygg. Den mannen förnekar sig aldrig.

Nice try Wille, all heder till dig för det. I Bullerbyn börjar dock Patrick plocka poäng och då inte enbart för de där svällande musklerna.

Per kavlade upp ärmarna, täppte till truten på kärringarna och straffade dem genom en helkväll med Stefan och Krister. Hejja Per!

21:34

  • -3,7grader ute och löjligt lite snö
  • Ulf sjunger om Roadhouse Kischheimfrån högtalare utan överdrivet bra ljud
  • Murstocken är fortfarande varm och termometern visar på 23,2 grader här inne  (vilket betyder att det är för varmt för att sova)
  • Det är en makalöst vacker stjärnhimmel där ute
  • Vilda letar gömda Frolic på övervåningen
  • Om jag inte tagit ut 1,5 timmas komp hade jag slutat jobba för fyra minuter sedan

Vinterland

Även om flingorna som stilla dalar ner från himlen är mindre än regndroppar och det förmodligen behövs biljoner av dem för att täcka marken så snöar det i vart fall! I morse bytte jag till vinterdäck, fjorton dagar senare än i fjol.

Nu är det äntligen officiell vinter! 


Nostalgi

Minnet är en faschinerande uppfinning. När kan det här programet ha gått..? Mitten av 80-talet? Jag hade inte ett spår av minnen kvar av "Sagostunden" och hade någon bett mig berätta något så hade jag stått svarslös. Nu när jag ser på klippet inser jag att hjärnan har koll på varenda filmruta och en millisekund innan varje händelse så har jag redan kommit ihåg den.. helt otroligt.

 

Två söndagskonstateranden

  1. Det är genialt att åka och handla på Kvantum efter åtta en söndagskväll. Det mesta är slut på hyllorna vilket onekligen gör handlingen billigare, dessutom är det knappast trängsel i gångarna. Faktum är att fick kväva ett skrik när jag helt plötsligt såg en annan person där inne. Efter att ha sneglat lite på människan insåg jag att det var en jag skrivit med på någon raggsida och jag kastade mig hejdlöst ner bland tomaterna för att inte bli igenkänd. Framme i kassan kom han i alla fall upp bakom och när jag förstod att han aldrig kopplade ihop kvinnan i adidasbyxor och palestinasjalen framför honom i kassan med den skrivande kvinnan på Internet, så vågade jag tom kika ner i hans korg. Min potentiella dejt var ingen storhandlare direkt men där på botten av den röda korgen låg en förpackning färska grisfötter och lite fikon.  Han är ingen potentiell dejt längre.
  2. Det är mindre genialt att få hjärnsläpp när man kör bil. I femton år har jag haft körkort, men det verkar inte vara någon garanti för de mest basala kunskaperna, som hur man bländar av från hel- till halvljus till exempel. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller den mötande bilisten, när jag mitt i den svarta kvällen slår av ljusen helt på min bil. Det blev verkligen kolsvart. För den mötande bilen måste det ha inneburit att jag helt plötsligt bara försvann för att sekunden efteråt få på helljuset igen och blända honom fullständigt.. F´låt

Pssst...
Hasse har en fototävling på sin sida och vill ha massa röster från folk och fä,så jag passar väl på att schasa dit er också.
Tryck här kamrater.

Omaha i minusgrader

Det är en strålande vacker vinterdag i min Bullerby med luften full av friska minusgrader och svala förhoppningar om snö. Veckans vilodag ägnas åt tvätt och städ, allt medan Ulf nya skiva Omaha håller på att spela sig in i mitt Lundellska hjärta. Det är en lättlyssnad skiva, utan att för den skull tangera mot det mediokra, men som alltid kommer det att ta många veckor innan jag vet var i min interna skivhierarki den ska komma att placera sig och hur långt in i mitt hjärta den ska nå.

 

Det har varit mycket jobb de senaste veckorna, därutöver fackligt arbete från helvetet. Att tvingas sitta med i en beslutsprocess där människor man respekterar, beundrar och tycker om ska bli uppsagda eller omplacerade mot sin vilja, är ett uppdrag som får en att gå sönder någonstans. Det spelar egentligen ingen roll hur många tjänster som räddads just i den stunden då beskedet ska ges, då spelar ingenting någon roll alls. Usch för sådana stunder.
Veckans mest skruvade samtal ägde dock rum i onsdags då jag blev uppringd av min mobiloperatör som ville sälja mobilt bredband till mig, ett samtalet som lät ungefär så här;

- Jag har ingen täckning där jag bor, så det funkar inte.
- Ja men det vet du ju inte, det kan ju ha ändrats
- vad är det som skulle ha ändrats menar du? Jag kan ju inte ha mobilt brdband om jag inte har någon täckning.
- Säg inte det, det finns de som inte kan ha vanligt bredband som kan ha mobilt.
- Jo men lyssna nu på mig, jag har ingen mobil täckning på gården där jag bor
- Men så kanske det inte är nu.
- Jag har inte haft täckning på två år och jag hade ingen täckning när jag åkte hemirfrån för 2,5 timme sedan, vad  är det som gör att du tror att jag ska ha det nu?
- Vi har nöjd-kund garanti hos oss vilket betyder att du har tio dagar på dig att prova och om det inte fungerar får du omedelbart och kostnadsfritt säga upp abonemanget.
- Jag förstår inte vad du menar, jag har ju ingen täckning!
- Fast med vår nöjd- kund garanti så kostar det ju ingenting att prova och sedan kan du ju säga att du vet att det inte fungerar om någon annan ringer.
- Men jag vet ju redan att det inte fungerar.
- Hur kan du vara säker på det?
- Men allvarligt talat. Du ringer till mig för att sälja ett mobilt bredband, det betyder att bredbandet går över det mobila nätet, eller hur?
- Ja just det
- Men där jag bor finns ingen mobil täckning vilket borde göra det ömöjligt att använda ett mobilt bredband?
- Eehh.. jag är inte så teknisk, men vi har ju en nöjd- kundgaranti som...

Min seger

Idag är det ett år sedan jag blev nikotinfri...ett år som gått oerhört snabbt mitt i all hyperaktivitet, abstinensgråt och omställning. Stundtals har det varit galet jobbigt men när dagar läggs på dagar kan jag ändå konstatera att ett nikotinfritt liv var lättare att ta makten över än en hel del andra saker i livet. Jag är dock omåttligt stolt över mig, och mina kamrater, som alla lyckats att besegra ett begär för gott!

Marina, Sanna, Sussi och Lampan.. vilka superhjältar vi faktiskt är!


Våra röda bröder


Så kom där ett guldregn över Kalmars röd-vita fotbollsben, KFF är  Svenska mästare och ingen kan stå emot ett uns av glädjefnatt, fotbollsintresserad eller ej. Imorgon tar kullerstensstaden vid sundet emot sina guldhjältar och det vete katten om man inte skulle ta sig dit ändå..?!

Får väl samtidigt rikta ett lagom medlidsamt beklagande till min kära vän till Guligan... fast ni vann ju ifjol och det är ju kul.

Genom landet

Norr
Det är speciellt att vistas i sitt eget sammanhang.. i sin grundjord. Fem dagar uppe i norr gav mig inte bara en stund bland mina nära, utan också någon form av koncentrerad livsenergi. Att vattna igenom sina rötter är en livsnödvändighet.

En ängel på isen


Sval sol i kallt land

Väster
Jag hann bara hem till Bullerbyn i några timmar innan det nu var dags att korsa landet och liksom norr byttes mot söder fick nu öst ge plats för väst. Det är allt för lång tid sedan jag satte min fot vid det salta havet och jag hade faktiskt glömt hur vackert det är på den här sidan av landet.


En dryg veckas resande genom landet har gett stunder att bevara, inte bara genom en lång vinter utan för en livstid. Väl skyddat i hjärtats innersta rum sparar jag på känslor och ögonblick, på möten och musik, på vin och brutet bröd. Tack alla vackra!

Jag längtar till igår

När jag slutade snusa sänkte jag min vilopuls med tio slag per minut. Det är snart ett år sedan nu. Men igår ökade takten dramatiskt igen och ett skenande hjärta slår nu i tonarter per takt istället för slag per minut.

I den kyliga novemberkvällen spelade Ulf oss varma i Göteborgs konserthus, en konsert som i känsla kvalificerade sig upp i toppen bland mina vackraste stunder. Vacker för sårbarheten, för det lugna leendet och en osviktlig kärlek till konsten. Vacker för all vägran till kapitulation, för att det fortfarande finns förstånd i en galen värld.

Jag hade fått kvällens bästa plats och länge satt jag och undrade när någon skulle komma och berätta att jag placerat mig fel och att den första rad som biljetten aviserade istället gällde första raden på bakre balkong och att mitten betydde rakt bakom en pelare och inte mitt framför scenen.. Men ingen kom och platsen var verkligen min och stunden blev därmed exlusiv på fler än ett sätt.Låtlistan då.. med en produktion som sträcker sig vidare än vårt land är långt så kommer jag alltid att sakna något. Rialto, Vägen ut, Damaskus, Lascuax och Altamira, För dom som älskar... Men ingen kan få allt och på samma sätt som det alltid finns något att sakna så saknas inget ändå.

Det var fler än en gång som håret reste sig i givakt på armarna denna spelning. Roadhouse Kirschheim, Din tid är ute, Evangeline och Baby om morgonen, var fyra sådana stunder. Sånger som är galet vackra i både text och ton. Rått och Romantiskt kommer jag alltid att ha en speciell relation till, liksom den snudd på musikaliskt fulländade Jag saknar dej. När Ulf tar upp sin mobil och fylld av faderlig värme ringer sin dotter som idag firar sin 30-års dag och säger,
-vi ska spela en sång för dig så jag lägger mobilen här en stund
och tonerna från Sanna smeker konserhallens alla hörn, ja då är det magi och stjärnfall i våra själar.

Men starkast puls fick jag under en fullkomligt lysande version av Folket bygger landet, genom att se glädjen hos den ljuvliga Dahlbäck bakom trummorna, av "gunget" i Skaka på dem och av den snart 59-åriga man som för alltid kommer att hjälpa mitt blod att hålla rätt temperatur.