37,2 in the morning

Där ute sjunker temperaturen samtidigt som kroppens annars så ljumma 35,8 förökat sig med någon grad. En ond hals och en snorproducerande näsa berättar att jag är på väg att bli sjuk men jag tänker vägra. Vårens skolfröken ska bli höstens skolelev och inte en endaste bacill ska få sätta krokben för min strålande framtid i de skrivandes tjänst.

..eller nåt.

Annars en helt vanlig tisdag i en ganska vanlig vecka i en högst ovanlig tid.

Nattens soundtrack


Välkommen

Det börjar bli mörkt och i mörket föds natten. Det börjar å andra sidan bli höst, en höst som i all sin färgprakt för med sig just mörker.. ett snudd på evigt sådant. Ikväll återvände välbekanta toner till mitt hem och kanske är det de begynnande höstvindarna som burit hit dem hela vägen från Österlen. Ulf gör sig bäst i den årstid jag tycker allra bäst om, där i den höga luften, i de sprakande kaminernas, i regnets och vemodets tid.På min köksvägg berättar dock en 70-tals almanacka att det finns sekunder av en sommar kvar och när jag gick där på ön i förmiddags så sparade jag på varenda en av dem...Nu natt i ett rött hus i en Bullerby..

Hoppsan

Veckans hoppsan 1:
När min ajfån hoppade rakt ner i toalettstolen och dog. Panikgoogle och sedan ner med en blöt telefon i en påse ris i tre dygn. På tredje dagen uppstånden igen från de döda.. precis som det var sagt.Veckans hoppsan 2:
Förvåning kan det nog kallas när jag måste hjälpa min hund UT ur fårhagen. Hur hon kom in vet varken hon eller jag..... och ja, vi har fortfarande åtta får på gården.


Veckans hoppsan 3:
Letade efter den med Stenmarck och hittade Lily. Oemotståndligt!Veckans hoppsan 4:
Trodde jag köpte mig en riktigt snygg kjol men det visade sig vara en ganska snygg topp.Studera mera

Bör det vara oroväckande att man får skrivkramp en vecka innan ens skrivarutbildning börjar..?!


Hjälp!

Komorgon

Man blir lycklig när kor kommer springande i morgondiset... det går liksom inte att bli annat.


En slags onsdag

Klockan ringde och allvaret började. Som om inte hela livet är ett enda stort allvar.. Tre dagar bortom semestern och fortfarande står ett par snopna vandrarkängor leriga innanför dörren intill den där strandväskan som aldrig blev packad. Vad hände med den här sommaren egentligen?

Hemma på gården väntade åtta nyfikna lamm och på bordet låg en månads reklam. Mina blommor hade vuxit, en del som galna och hålet som Vilda grävt i gräsmattan har nästan hunnit döljas av klorofyll. Min Bullerby bär spår av den där sommaren trots allt.. min näsa lika så.