Jag ska försonas med Gud på ett Vallmofält
Från en midsommarö...

[när man inte hittar sina ord]


Änglagårdar och Bullerbyar

Nu packar vi ner sill och nybakt bröd, sätter kransar i håret och sandaler på fötter med rosamålade naglar. En ö full av vänner väntar.

Nu firar vi midsommar gott folk... en god sådan, i världens vackrate land.


I väntan på något vettigt..

Jag vet inte om det beror på trötthet men det här verkligen sjukt roligt.. Mitt Ryska favoritfyllo har fått en Serbisk konkurrent..


Du fria..

Det har varit examen för mina elever och därmed också deras fröken. Blommande syrener i stora vaser (eller hinkar var det kanske om man tittade mer noga) och blommiga klänningar på soliga elever. Jonas var nervös sa han, strax innan han tog upp sin gitarr och sjöng sig in i hjärtat på oss alla. Rektorn hade guldglitter på långa klor och två av de manliga lärarna var fantastiska som kvinnor i vita tights och lila klänning. Skolavslutningar kan se lite olika ut..

Examen för en skolfröken innebar inte enbart blomster och fina presenter, utan också den första riktigt lediga helg sedan i december... Så vi blåser såpbubblor och ligger i gräset, vänner hälsar på och lamm grillas medan årets första färskpotatis kokar i grytan. Jag somnar framför Fransk film och vaknar i ottan av att solen lyser och fåglarna är galna.

Egentligen borde jag städa men det tänker jag förtränga idag...

.. och jag har börjat bära ryggsäck inför årets fjällvandring och min höft skriker av smärta. Måste gå till hon mirakelkvinnan som misshandlade mig friskare i fjol. Trasiga fötter fick inte stoppa mig förra sommaren, då ska inte en trasig höft få göra det i år heller!