Trångt

Det var en oerhört nöjd fjällvandrerska som kom hem med ett stycke ny sovsäck och matchande liggunderlag från idrottsaffären idag. Inte nog med att de gavs 500kr i rabatt, de är också supersnygga och tar avsevärt mycket mindre plats än de förra och sparar mig således en hel del plats i den där ryggsäcken.

So far so good..

Nu när jag försöker få ner säcken i fodralet igen är det stört omöjligt och trots att jag varvat en ängels tålamod med diverse frustrerande svordomar kan jag konstatera att det enda som hänt är att mina naglar gått av och mitt blodtryck stigit till max och i en påse i köket ligger nu en sovsäck halvvägs inne i ett fodral och gör mig smått galen...

Tips? Någon?


Uppdatering
Uttrycket "sova på saken" verkar ha fungerat i detta fall. Efter morgonens träningsläger har jag nu lyckats få in socsäcken i sitt fodral tre gånger och anser mig nu vara sovsäcksfärdig. Tadaaa!Veckan började i...
Kontorslandskap

Idag jobbar jag hemma.Dagens soundtrack


Drottningdag

Själva nuet har namnsdag.. själsmoster likaså. Helt plötsligt böner hörda och det går nu att förnimma en sommar. Igår kom kalvarna ut i de maskrosrika hagarna och jag berättade det jag visste om ett taggtrådsinägnat liv för dem. På cykelturen lite senare blev jag omkörd av en traktor med fler fyrklövta liv på flaket, också de på väg ut från en ladugård och in under en himmel.

Om en timme och dryga 40 minuter ska jag springa det där drottningsloppet i stan och trots att eftermiddagens gräsklippning gett en överdos av histaminer i ett blodomlopp känner mig mig taggad till max.

Förra året var det mitt första lopp ever och då tog jag mig runt på 37,06.. i år gör jag det under 34!


.. och i år räknar vi skitstövlar längs vägen tillsammans med DanskarUppdatering:
Nope... nej.. nada. Den obarmhärtiga klockan visade 35.33 när jag kom över mållinjen och trots att jag skulle kunna skylla på såväl trafikstockning som kramp så ändrar det inte det faktum att jag inte alls kom under 34 min. Damn!

Torftig [smått gnällig] uppdatering

  • Varmt i norr, kallt i söder. Gläds inte minst med morbrodern som längtat efter värme i en evighet, men fryser själv. Eldar på dagen och gömmer mig i dun om natten. När kommer värmen? Säg?
  • Foten är hel. Dr Margareta således på onsdag och jag blir inte nöjd med mindre än en minuts förbättring av tid. Satte (längd)minutrekord i en hal skog igår, alltid något.

  • Vilda magsjuk i helgen och matte lika orolig som alltid. Svält följt av vitt ris och fiskbullar har dock stabiliserat läget. Med tanke på att hennes försäkring redan blivit 1500kr dyrare per år behöver vi all den bonus vi kan få i form av skadefri tid!
  • Hemskrivningar ska rättas, utvecklingssamtal planeras, betyg sättas. Två föreläsningar i nästa vecka, en i Norrköping och en i stan. På jobbet kallar dom mig för spöket som alla hör talas om men ingen ser. Stressnivån har nått oanade höjder!
  • Men det är onekligen vackrare än vackrast där ute. Nu slår häggen ut, nu blommar det i alla körsbärsdalar..


Fast bilden är från förr... då när solen inte envisade sig med att gömma sig bakom tjocka moln

Kontraster. Part two

I onsdags...


Vi var snudd på sextusen kvinnor som sprang runt Växjösjön där där kylslagna onsdagskvällen. Fem kilometer och årets första lopp, vilken gick över förväntan trots allt. Bara tolv sekunder efter fjolårets bästa tid får den måttligt tränande vara nöjd med trots allt och med bara två veckor kvar till nästa femkilometare kan jag lägga in en högre växel och med all sannolikhet slå personbästa med minst en minut.

Trodde jag ja...

Idag..Leo har ingen kroppsuppfattning. Leo väger nog sextio kilo. Det gör ont att, i träskor, vrida foten 45 grader och sedan ramla rakt på den efter att Leo sprungit rakt på en bakifrån. Den är inte svullen, inte blå och den går alldels utmärkt att stöjda sig på. Däremot gör det galet ont att ta på sig strumpor eller att vända sig i sömnen och benet är lika kallt som på ett lik som legat i kylen en vecka.

Nu tar vi helg gott folk..


Kontraster. Part One

Tidigare i veckan...


Förrätt
Avacado och wasabi
soppa
Vit sparris- och tomatsalsa
Krispig sallad toppad me
d en ros av
Serranoskinka

Varmrätt

Lime- och pepparglacemarinerad hälleflundra
Vitvinssås med doft av tryffel
Duschessetoppe
Tigerr
äkor på spett
Grillad gul suqini
Smörfrästa primörer
Parmensanflan


Efterrätt

Akt ett
Vanilj, fläder och Cointreau pannacotta

Färska jordgubbar
Chokladfla
rn

Akt två
Kaffe
Chokladtryffel

Fredagskväll...
Älskade bönder

Ikväll var det högtidsstund uppe i den svarta soffan då årets bönder presenterades i en ruta i närheten. Finns det något som får en att längta till hösten så är det Bonde söker fru och hjärtat ljublar av ko-almanackor och genuin kärlekslängtan hos riktiga människor...

Snart september.. det är bara en sommar tills dess
Nu börjar det...Nu är vi där igen.. i den vackra, exploderande och livshyllande tiden. Sprang förbi de fyra svarta lammen i förmiddags som på vingliga ben betraktade oss, fortsatte genom det där havet med vitsippor och tog  sedan sällskap med ett rådjur en bit på vägen. Fåglarna sjunger som galna och på det stora fältet satt två kråkor och stirrade ner i jorden.. förmodligen på jakt efter vårfeta maskar. Koltrasten bygger som vanligt bo under min stupränna och äppelträdet har familjen småfågel flyttat in... allt är som vanligt och ändå blir jag lika hänförd. Nu har det börjat... på riktigt.