Lite lördagssexism

.. men med mycket respekt och kärlek. För i min stad finns förmodligen landets mest sympatiska räddningstjänst och jag tänkte ta tillfället i akt att hylla och strö stjärnglitter över dem... och att göra reklam.

Skolavslutningskväll 2010. Två brandmän står tillsammans med fritidsgårdens personal och grillar korv i den park där alla samlas. Resterande i styrkan rör sig i parken, pratar med ungdomarna, kollar av undanskymda platser. En flicka mår riktigt dåligt och får professionell hjälp av den sjukvårdskunnige brandsoldaten. Vuxna förebilder upphöjt till hundra som med sitt sociala engagemang gör mer nytta än de kan ana.

I de lokala butikerna finns 2011 års eldigaste almanacka att köpa. 20 procent av intäkterna går till lekterapiavdelningen på sjukhuset och även om man påstår att almanackan i själva verket görs i en akt av egotrippad fåfänga så lyser det mellanmänskliga igenom. Det här är en kår som bjuder på sig, som tar ett utvidgat samhälleligt ansvar och som gärna vill få våra smilband att lyftas en aning. All heder Nybro räddningstjänst.. all heder.

.. och eftersom också du givetvis vill ha dessa vardagshjältar på din vägg under hela 2011, så kan du skynda dig att beställa en direkt från kåren. Du sätter in 130 kronor (inklusive porto och emballage) per kalender på deras bankgironummer 666-1094, klickar på meddelanderutan och skriver ditt namn, och adress så kommer snart en hel räddningstjänst till en brevlåda nära dig.

Kommentarer
Postat av: Nybro Goes N.Y.

Vi kan inget annat än att buga och bocka inför dessa ord. Det värmer. Tack.

Mvh

Räddningstjänsten Nybro

Nybro Goes N.Y.

2010-11-13 @ 23:35:59
Postat av: Muuuu

Får en mamma önska sig en i julklapp.....?

2010-11-14 @ 02:09:35
Postat av: Ellinor

Mamma din nattusddare.. klart du också ska ha en <3

2010-11-14 @ 08:44:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback