Väntan

Såg dessa två herrar häromdagen på en trottoar i centrala Kalmar. Fullkomligt bedårande och så talande i sin tystnad. Får dock hoppas att cykelägaren inte är hundrädd om han kommer för att hämta sin cykel innan husse/matte dykt upp...Just hemkommen från ett 14-timmars pass på jobbet där jag hunnit med allt från att sitta i möte med mina kollegor till att få storstryk i
Singstar. Jag smugglade med mig Vilda idag eftersom jag inte hade någon hundvakt och nu är hon helt slut efter att ha försökt ha koll både vuxna och unga under hela dagen. En vallhund är inte att förrakta på ett HVB-hem...

Imorgon väntar ett lika långt pass igen och stupar jag inte i säng inom kort kommer jag förmodligen aldrig upp i tid.

Gårdagens finaste mms
Kom från Sara och Jörgen som igår lovade varandra evig kärlek och vigdes till man och hustru. ♥ Grattis mina fina vänner, jag vet att ni för alltid kommer att ge varandra lycka i livet!

Thank you for the music

Rymde in i den mörka och svala biosalongen ikväll för att tas med till den vackra Grekiska övärlden och en musikal fylld av Björn och Bennysar. Filmatiseringen av Mamma Mia var ett lyckopiller och lika säkert som att onsdag kommer efter tisdag får Colin Firth fånleendet att klistra sig fast vid mina läppar... Den här filmen tänker jag se varje gång livet känns lite mörkare än annars.


Komprimerat sedan sist  • Hela Winnerbäck-kvällen hade ett skimmer av guld över sig. Kanske inte rent musikaliskt bland de bästa, men i känsla, upplevelser och helhet rankar jag fredagen den 25 juli högt.
  • Solen är underbart varm. Önskar dock att det fanns ett kylagregat i sovrummet.
  • Det går inte att köpa frukt på Ölands djurpark.
  • Njursten gör ont.

Nedräkning

Klockan har just passerat tio och temperaturen är redan uppe på behagliga 22°c. Har hunnit äta en frukost fylld av mulliga hallon, sval vattenmelon och somriga jordgubbar och därefter flög jag rakt in i ett slagsmål när Vilda och grannhunden Önska skulle tuppa sig mot varandra. Ingen hund blev skadad och själv fick jag bara puls och ett mindre rivsår på benet. Nu är Vilda instängd i hundgården och tror att det är synd om henne.

Dagen kommer att tillbringas under solen och när den ljumma kvällen närmar sig åker jag in till stan för att gå på sommarens bästa spelning...


Fötter och rötter


Det är marknad i stan och bland damm och sockervadd, mönsterstrumpor och 100 kronors väskor, fick jag för en kort stund för mig att jag hade semester. Solen gassar, det är människor överallt och i gathörnen står gatumusikanterna och sjunger för oss. Det så innerligt efterlängtade högtrycket är här och äntligen är värmen så varm att svalka lockar.

Igår var det tio varma fötter som i sann sommaranda kyldes av från en flytbrygga i Kalmarsund. Åtta av de fötterna (i varierande storlekar) tillhör barndomsvännen, och hennes familj, som för några dagar flytt västkusten till förmån till Sveriges framsida...

Själv har jag börjat drömma om Gotland igen och tänker låta drömmen bli verklighet i september.
För två år sedan tillbringade jag några oförglömliga septemberdagar där på rosornas ö. Då när sanden fortfarande är  ljummen efter sommarens varmaste dagar och lugnet lagt sig över kalkstensvägar och kullerstensgränder. I höst ska jag gå där igen, efter kilometerlånga öde stränder och låta fötterna hälsa på varenda våg som hälsar på längs strandkanten.


Augustinätter

Jag känner det i luften. Augustis underbara nätter är inte långt borta nu. När de är som allra mest kompakta, då när himlen åter täcks av stjärnor och paddorna ackompanjeras av syrsornas hundramannaorkester..  då ska jag öppna mitt vardagsrumsfönster ut mot gården och i den ljumma natten ska jag lägga min hund intill mina fötter, öppna en flaska fylligt Chilenskt vin och lyssna på opera.


Vyer här och där...

Jag tänker inte klaga på min utsikt. Från vardagsrumsfönstret skymtar jag kyrkan som ligger uppe på backen mitt i byn. Från sovrummet ser jag korna stillsamt beta på en sommaräng. Sitter jag vid köksbordet kan jag följa hur äpplena mognar eller hälsa på de som går förbi ute på vägen.

MEN härom veckan var jag i ett hus som inte enbart exteriört var ett av de vackraste jag sett, men som också hade en utsikt som slår det mesta. Det tog sin stund innan jag kunde landa (och lägga ifrån mig kameran) för att ägna mig åt det jag ju faktiskt kom dit för... dvs fira värdinnan, tillika väninnan på hennes 45-årsdag.

Jag undrar vilken vy jag skulle vilja möta var morgon om jag fick välja precis vart, och hur jag ville leva. Visbys takåsar... Österlens oändliga vidder.. Fårös karga stränder... Skärgårdens gemytlighet eller Mariaberget på söder?? Fast tanken på Gotland och Visby får hjärtat att slå med lite starkare slag.. som alltid.Hämnd

Ormen är död.

Ön

Hade hoppats på sol idag då den långa bron ska ta mig till den avlånga ön, men regnet bara fortsätter att falla. Bra för jordbrukarna, tråkigt för de som har sin sista semestervecka...


En vacker vinterdag på en vacker ö

Dagens sommarpratare: Leif Silbersky, advokaten som inte räds att ta sig an de svåraste och mest uppmärksammande fallen

Töm alla hyllor, kasta det bort...

Min hyresvärdinna är en duracellkanin på speed och jag har aldrig sett maken till en människa som besitter en snabbhet som får Fantomen att blekna. Idag for hon in som en virvelvind hos mig och ut flög fyra sopsäckar med saker som jag borde ha kastat för åratal sedan men låtit bli av någon orsak som bara Freuds teorier om potträning kan ha svar på. Trots att det återstår en oerhörd mängd att rensa i så tycker jag att luften redan nu tar sig lättare genom rummen. Man ska inte leva i en tillvaro bland "kanske bra att ha någongång i livet saker", det stjäl all ens eget utrymme.

Av bara farten föste mrs duracell mig ut genom dörren och innan jag visste ordet av var min gammelbil äntligen urrensad och klar att säljas, två maskiner tvätt tvättade, alla fönster putsade och mina blommor ansade. Innan jag ens hunnit fatta vad som hänt har jag fått mer gjort idag än jag fått på hela det första halvåret av 2008. Makalöst!

Giftfritt
Så kom då äntligen den tjugoförsta dagen och beskedet att min Vilda nu är fri från all fara och ängarna ligger åter öppna för rusande lek med en albinoboxer. I halsbandet finns nu fäst en lilametallic behållare innehållande 14 cortisontabletter att ta om olyckan skulle vara framme igen. Nu aktar vi oss för ormar i det paradis som är vårt!Plötsligt händer det?

Ett fönster blev putsat, sedan plingade det in ett meddelande och i nästa sekund var jag på väg in till Kalmar på lunch. Valfrihet och bortvalda måsten är guld.

 
Storgatan i Kalmar med dess trappstegshus

Har bokat biljetter till Winnerbäck och har därefter suttit med fingret över knappen för bokningsbekräftelse till Lundells sista spelning i Göteborg i höst. Jag tryckte aldrig.. måste först bestämma mig för vad det är jag vill mest eftersom det inte går att få allt. En sista minuten när hösten gör sin entré är synnerligen lockande också. En riktig sol och badresa.. god mat, kall öl, nya dofter, andra ljud. Fast tänk hur det hade kunnat vara.. tänk en resa i septemer,  Lundell i Stockholm i oktober och sedan avslutningen i Göteborg i november. Vilken höst! Dags för en Trisslott... kanske två..

Onsdagstillvaro

Mörka moln över himlen och en sol som endast i korta ögonblick orkar bryta sig igenom. På köksgolvet ligger Vilda och försöker få ut godis från en hjärngympa-leksak samtidigt som hon piper av en blandning mellan frustration och förtjusning. Imorgon är det tre veckor sedan ormen bet henne och imorgon ska vi på återbesök. Visar blodproverna att alla inre organ fungerar som de ska så är det äntligen slut på stillheten, tre veckors vila är nog maxgränsen för vad en schäfer och hennes matte klarar av.

Funderar på om jag ska städa, pusta fönster eller tvätta bilen under dagen.. kan inte påstå att något av de tre sysslorna lockar nämnvärt.Dagens sommarpratare: Michael Segerström, skådespelare som spelat i allt från Göta Kanal till den guldbaggevinnande rollen i Darling

Min vägg, mitt hem, min hund

Hade tänkt tapetsera först, hittade en svart tapet med silvermönster. Men så kom orden till mig, vilka visste jag inte då men nog trodde jag att de skulle vara sagda av Lundell. Det kom att visa sig att det var en omöjlighet att välja en enda mening av allt det kloka, vackra, insiktsfulla, provokativa eller kärleksfulla som han sagt, så det fick bli en annan mans ord som möter mig varje dag.. fast nog så sanna för det.

Nu är det dags igen. Till den nymålade väggen i badrummet är fyra svarta ramar inköpta, åtminstone två av dem bör innehålla ord som säger något. Bilder i all ära, men ordets skönhet kan inget mäta sig med.

Dagens sommarpratare var: Olle Carlsson, mannen som försökte bli ateist men blev präst istället

So far...Sju dagar in i sommarmånad två.. tiden går fortare än vad vi har förstånd att ta vara på. Imorgon börjar min sista semestervecka.


Dagens sommarpratare var: Peter Le Marc, sångare och kompositör -min första CD-skiva var en av honom. Han har följt mig sedan dess, en trogen och välkommen medvandrare i skuggan av Lundell.

Mamma mia...

... männens man är i Sverige.. i mitt land.. i vår huvudstad.
Mr Darc...oops Colin Firth menar jag förståss, är och förblir känslan av tonårsförälskelse klädd i kött och blod.

På andra sidan kusten spelar en annan hjälte inför ett utsålt Ullevi.

Själv sitter jag någonstans mitt emellan och äter jordgubbar.


Sommarlov

Nu struntar jag i alla måsten för en stund och tar sommarlov...Dagens sommarpratare: Fredrik Skavlan, norsk programledare/journalist som är tillsammans med Maria Bonnevie

Små mirakel

Förundrad ligger jag på mage och bara tittar, noterar varje min och rörelse. Mellan varven har vi kontakt.. då är det magiskt.Jag vill också ha en "fem myror är fler..." mössa

Om jag vore Afro-Caribean...


Nej... jag har inget bättre för mig och ja.. jag är extremt lättroad emellanåt. Men vill du också bli Afro-Caribean, målad av en död konstnär eller se hur du skulle se ut om du vore av motsatt kön, ja då går du in
HÄR.

Semester skulle väl egentligen innebära hängmatta, böcker, sommar och vila...? Var det inte så? Halva tiden har gått och hittills har jag inte öppnat en endaste bok, sett en enda film eller haft möjligheter att slöa i en varm sol. Istället har jag...
  1. Målat garderobsdörr... slipat garderobsdörr... målat om garderobsdörr... gett garderobsdörr peneciellin.. blivit galen
  2. Målat om hela badrummet, inklusive allt löst som klädhängare och möbler
  3. Skruvat ihop hyllor
  4. Vattnat niohundratusen (typ) blommor hos mina bortresta grannar
  5. Städat skåp, sorterat kläder i färgskalor, vikt plastpåsar och andra smått neurotiska sysslor


Dagens (och gårdagens) sommarpratare: Inte den blekaste aning.. har missat det helt.

En liten fråga....

Måste man verkligen ha lampor avsedda för badrum eller får jag ta en annan om jag lovar att inte spruta vatten på den?!