Main(iac) Coon

[.. och nej, det stavas inte så men det blir roligare så]

Så skulle vi sammanföra hund med katt och lite nervöst undrade jag över hur stämningen skulle påverkas om hund skulle äta raskatt...

Uppfostrande samtal i bilen och spetsade öron. Inte äta katt.. inte äta katt.

Åtta mils tjat i onödan och sällan skådad förvåning när raskatt ville äta hund. Med raggen uppspärrad till max och helt galna ögon satte hon fart mot min försvarslösa schäfer och hade hon inte stoppats i tid hade Vilda förmodligen bott hos veterinären i några dagar.

Läskigt!

Miss Horror

Recycling

Dagens outfit.. fast utan dagens. Som en kebabrulle utan rulle eller en släktby utan släkt. Nåväl.. låt mig presentera mitt släktträd i klädväg..

Mössan: (som har förekommit på
bild ungefär exakt ett år tidigare) Har min farmor stickat och den har tillhört fammos pojkvän Helge.
Tröjan: Har militärens märke i sig och har tillhört den älskade morfadern (som jag saknar så jag nästan går sönder)
Byxorna: Var farfars. Mannen som gav mig bananer och snus och som drömde om ett eget kakaoträd.
Jackan: Som inte syns på bild, men som är en grön Fjällräven med knallorange foder, är egentligen pappas. Har en viss förmåga att ta/få/låna jackor av pappan.
Skorna: Är mina egna och det är kanske tur det.

Bilden..  Ja den är tagen av mamman en dag i mars när vi skulle ut och bränna korv.


Sommartider

Sverige har söndag medan jag har lördag. Så medan jag sitter och dricker ett glas Chilenskt vin med en ruta ljuvligt god mörk chilichoklad till, så bjuder jag på en Dagens- lista..

Dagens;
Väder: Gav hopp om en grönskande framtid. Värmande sol, kvittrande fåglar och inte längre fullt så iskalla vindar. Min hyresvärd torkade tvätten ute idag. Lovely!
Träning: Pump-pass som gick lättare än vanligt, TROTS tyngre vikter än vanligt. Fast utfall är utan tvekan skapat av sadister!
På repeat:
Black med Pearl Jam. Mitt liv har berikats med en Eddieoman, och det verkar onekligen vara så pass smittsamt att det borde ligga under smittskyddslagen.
Vänneravsnitt: 9-12 av säsong 10. Hittade boxen (som tillhör Åz familj, du får tillbaks den snart) idag och kom på att den fortfarande är osedd och därmed har jag ju ingen aning om Ross och Rachel får varandra eller inte..?!
Näringsintag: Slarv, slarv, slarv. Nästa vecka måste jag leta fram broccolin igen.
Hjälpbehov: Så här är det. Jag letar mig galen efter bra springlåtar, du vet sådana som man blir springglad av? Har hittills bara hittat den här.. Pliis.. ge mig tips. Tusentals!En liten hög

.. av vuxenpoäng delades ut i morse! Börjar jobba redan sju vilket gör att jag måste upp innan sex, dvs okristligt tidigt. Jag har genom åren inte direkt varit känd för att vara ett under av morgonpigghet och därför måste även jag höja på ögonbrynen när jag nu kan konstatera att klockan är 06.42 och jag är vid medvetande.

Men det är det mest faschinerande är att jag hade glömt att ställa klockan..!!

Grodd

Det spelar ingen roll att snön breder ut sig över en jord i rörelse, eller att minusgraderna virvlar runt i luften tillsammans med en form av nederbörd som mest känns som krossat glas...

Det är faktiskt vår ändå ... i både inre och yttre landskap. Groende frön ger en föraning om att något vackert är på väg att växa och livet är så där gott att leva att det känns som sockerdricka i magen mest hela tiden.


Foto: Morbrodern

Igår betalade jag in avgiften till tjejmilen. Jo.. du som känner mig på riktigt.. du läste faktiskt rätt. Någonstans på vägen har det börjat gå upp för mig att jag kan välja vem jag vill vara och vad jag vill göra och jag tänker bli en sån som springer tjejmilen. Goddammit!

Är inne på min fjärde [springande] träningsvecka och det går så bra att jag knappt vågar tro att det är sant. Springer tre gånger i veckan och pumpar två. Ibland tror jag att jag ska kräkas. Ibland flyger jag över stockarna ute i skogen. Jag har köpt strumpor som kostar mer än en tröja gör, haft träningsvärk från helvetet och jag sätter ett kryss över varje fullföljt pass i min planering. Jag lovar att de där kryssen görs med mer stolthet för varje vecka.

Lägg av med ditt slingeling

Den är tamefan som tuggummi. Eller som ett obotligt virus. Den biter sig fast med tänder stora som Draculas och den 0.54 minuter långa melodislingan har nu snart pågått i tre dygn i mitt huvud.


The winner takes it all

Jag har fått pris som årets mediaho....månadens linslus. Priset delas ut av SKTF till den medlem som varit extra synlig i media under den senaste tiden och föga förvånande var jag en av dem. Förutom äran, ett diplom och en bok ledde det även till artiklar i respektive Barran och Östran, vilket ju borde ge mig goda chanser att även knipa nästa månads pris...När jag skulle åka in till city för att hämta mitt pris (och luncha med "pappa" Peter) hamnade jag i sedvanlig tidsnöd och i ett ögonblick av dåligt omdöme bestämde jag mig för att ta bilen in till stan. Några dl svett senare hade jag parkerat i världens mista p-ruta i världens dyraste parkeringshus och hade jag inte behövt ta mig hem hade jag lytt Freddes råd om att sälja bilen för att slippa köra ut i den stora, bilrika staden igen...!!!

.. och parkeringskostnaden.. ja 176kr för mindre än två timmar känns ju onekligen som ett fynd.

Not!

Lovande

Imorgon åker vi på planeringsdag med jobbet och enligt morgondagens horoskop tycks det vara en god idé..

Serious thinking  
This is a time for serious thinking and important concerns. You feel you must deal with practical matters and keep your mind at work. You are not inclined to play at games or trivial amusements, not because you are depressed, only serious. Your mind works quite well under this influence, and you will be able to keep at a task until you have solved all its problems. You are also able to concentrate on mental work that requires great attention to detail. Your eye is sharp for the little pieces that make up the whole, and you are as concerned about them as you are about the whole structure. As a result, the work you do today will be done very carefully and thoroughly. This is a good time to organize yourself and your environment, especially if the organization has to be detailed and involved.

Feng shui i sockret

För ett tag sedan var jag hemma hos en vän när blicken plötsligt fastnade vid hennes färgsorterade bokhylla. Jag tyckte om det jag såg och medan blicken fortsatte flyta över harmonierade ryggar fick fröken A-Ö strukturalist bekymmer... Så där ville ju jag också ha det men hallå.. man måste ju ha sina böcker (och CD-skivor, och kryddor och inköpslistor) i bokstavsordning för hur hittar man annars just den där boken man ska ha då liksom..?! Efter en stund fick jag dock inse att jag har en bokhylla och inte ett stadsbibliotek att leta böcker i och att eftersökningen av en specifik bok i min egen bokhylla faktiskt inte gör anspråk på någon större del av mitt liv..!

Jag kan inte med säkerhet säga att det är just av feng shuistiska orsaker som godisbutiken i stan ordnat sina sockerchocker i färger, men snyggt är det minsann.


Snälla, snälla nån vilken kväll

Nu börjar det..!!!


Nu röstar vi på Ugglas allihopa!

...och i väntan på våren..så kan jag tänka mig att sätta mig bland den här publiken för en stund och låta hjärtat sjunga med i helt andra textrader..

And we'll undress beside the ashes of the fire
Both our tender bellies wound in baling wire
All the more a pair of underwater pearls
Than the oak tree and its Resurrection Fern

Nu räcker det

Tjugo dagar till sommartider, åtminstone tidsmässig sådan. Jag är trött på den här vintern, på östatsväder och blöta gräsmattor. Trött på leriga hundtassar och kyligt morgonhus. "Om det här är vintern måste våren va på väg" sjunger han.. den där mannen som jag egentligen har en paus ifrån, och Gode Gud, låt oss verkligen hoppas att den är på väg med stormsteg.Och man bär vad man bär
och man lever, man lär
och man lämnar det bakom sej
som inte hjälper en här
Jag sköt mej själv i foten
men det var då och där
Jag satt med ess och åttor
men det är ingen stor affär
Jag kan känna det komma
och jag kan göra det, jag svär.
Om det här är vintern måste våren va på väg
...

Snart så...


Bek bollar bokstavslekar

har jag blivit utmanad, ett vanligt fenomen i denna bloggande värld har jag förstått och med min förtjusning för ordlekar kunde jag givetvis inte motstå denna....


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!.
YIIIEEEEAAAAAAAA!!!

1. Vad heter du? Ellinor
2. Ett ord på fyra bokstäver: Epik
3. Flicknamn: Evangeline
4. Pojknamn: Evert

(Fick en gång frågan om hur mitt namn stavas varpå jag svarade "som Taube gör". En stunds tvekan vid tavlan och så en ny fråga.. "och hur stavar han det då" och från en plats längre bak i rummet hörs någon högt bokstavera; E.V.E.R.T)
5. Yrke: Ekolog
6. Färg: Elfenbensvit
7. Klädesplagg: Eh..?

ERROR!! Det finns inte en enda klädtrasa på E och gör det det och DU kommer på det så har du förmodligen vunnit något.
8. Mat: Enchiladas
9. Sak i badrummet: Epilator (maskinen från helvetet)
10. Plats/stad: Ersmark
11. En orsak att vara sen: Elchocker (en orsak så god som någon)
12. Något man skriker: ELFSBOOORG!!
13. Film: En långvarig förlovning (Ingen Amelie men ändå..)
14. Något man dricker: Espresso
15. Band: Eldkvarn
16. Djur: Ekorre (och på tal om Bek,
här är hans 70 smått geniala ekorrar)
17. Gatunamn: Eccles Street
18. Bil: Essex
19. Sång: En svår och jobbig grej


..och jag  bollar vidare, om ni nu inte har annat att göra;

  1. Min goda vän och kollega Åz med utmaningens i särklass svåraste initial...
  2. När jag var åtta vann han mitt hjärta. Tillåt mig presentera Rickard... min första kärlek i livet.
  3. Louise som jag mötte på en Lundell-konsert i slutet av 2005, en sån där människa som stannar kvar.
  4. Nyfunnen vän som redan känns som en gammal sådan. Stefan Siken SKTF Sikström Samlar S Som Satan.
  5. Jempa, jag vet nog att du tjuvläser min blogg ibland. Consider yourself utmanad.

 


Millenium


Filmatiseringen av böcker man tyckt riktigt mycket om blir ofta en besvikelse. Karraktärerna är blekare, handlingen urvattnad och av storyns styrka brukar det bara finnas fragment kvar. Detta var jag fullt medveten om när jag i tisdags bjöd med mig mamman för att se Män som hatar kvinnor.

Nu hade jag förvisso hört från flera håll att filmen höll klass och att Noomi Rapance är briljant som Lisbeth Salander, men jag blev ändå positivt överraskad där i biomörkret och under 2 tim och 32 min satt jag mest och njöt av bra filmkonst. Scenerna mellan Noomi och Peter Andersson är så hemska att de för alltid stannar kvar på näthinnan, Nyqvist är "Grabben i graven-oemotståndlig", miljöerna träffande och storyns täthet släpper inte igenom den minsta strimma av unken luft.

Män som hatar kvinnor gott folk.. se den.