Nu grönskar det

image112

Igår slog björken ut sina första blad och slånbuskarna ser på håll ut som stora bommulstussar. Hjälpte min hyresvärd att rensa rabatter idag, vilken kanske snarare blev att stjälpa då jag gladerligen ryckte upp något som visst skulle bli fina blommor tids nog... Nu ligger de i vart fall högst upp i komposten och tonen på mina kinder går i rött. Något säger mig att rabatterna hädanefter kommer att rensas medan jag är på jobbet...

Kära mobiltelefon
Vore det inte för att mobilen genererar så höga räkningar mellan varven så skulle jag tveklöst utnämna den till världens bästa apparat. Igår bytte jag den signal som var morgon väcker mig ur min Törnrosasömn och den här morgonen flög jag upp ur sängen med ett leende på läpparna. Peps Pärssons "Oh Boy" kan få ett lik att bli pigg och morgonglad!

Kvällens konstaterande: Flugorna har vaknat!


Tankebubblor

Trots att det är många dagar kvar till min födelsedag så har jag blåst såpbubblor idag. Jag gör det ibland för att roa min hund, men också för att placera de tankar som aldrig riktigt vill bli färdigtänkta i sköra bubblor som dansar iväg över takåsar eller vidsträckta ängar.


Kanske är det ett försök att ge dem luft och frihet för att sedan kanske bättre kunna stävja dem? Efter en månad i ett tempo som inte tillåter något annat än medvetna och strukturerade tankar börjar de nu sömnigt stiga fram från sina undangömda viloplatser, de där funderingarna om vart livet egentligen är på väg. Tankar kring hur det kom sig att jag hamnat där jag är och vad som egentligen var orsak och verkan? Vilka val kan man svära sig fri från och vilka bör man stolt bära?

Ikväll letar jag i dammiga kartonger på vinden efter pärmen med livssanningar och den där boken som min mellanstadielärare hade där det fanns ett facit i slutet....

Andetag

Idag har jag andats.. Bakom ladugården finns en skogsglänta som hämtad från Ronjas vårar. Hit tog jag med mig min hund imorse och på en sten mjuk av mossa slog jag mig ner för att andas tillsammans med en ek. Vi satt där och gav av våra livsandar till varandra, eken och jag, medan Vilda sprang som en nyutsläppt tjur över det grönskande marktäcket. När min långhåriga kviga rusat färdigt gjorde hon oss sällskap och helt plötsligt satt vi alla tre där och andades... eken, hunden och jag.

image107


I eftermiddags åkte jag till den familj jag fått anställning som huskatt i. Min vana trogen spann jag ljudligt medan hundar och ungar swischade förbi i alla riktningar. Årets första grillafton med utomhusätning och spinneriet blev öronbedövande.

Gullvivorna blommade, liksom några försynta blåsippor som generat gömde sig under buskarna. Fåglarna sjunger som galna och allting i luften viskar om att livet åter är på väg... på bred front.

I stallet stod en häst med svullna ben och trots att jag egentligen tycker att hästar är för stora och för läskiga så drogs jag dit och jag fastnade i de varmaste och vänligaste ögon jag sett hos något levande. Sedan andades vi tillsammans också... med kinderna mot varandra.. i tystnad och respekt.

Livet är så galet vackert om man bara har förstånd att se det.

Kvällens låt:
Utan dina andetag med Kent


En bit på väg

Det blev en delseger.. om man nu ens kan ta ordet "seger" i sin mun när fyra kollegor blir uppsagda. Men åtta tjänster räddades och synen när den 60-årige klippan på förvaltningen förstår att hon får behålla arbetet kommer för alltid att stanna vid min näthinna.

Fyra veckors kamp gav resultat och Ulf har återigen visat sig ha rätt. Det ÄR folket som bygger det här landet!

I eftermiddag ska jag återuppleva mina ungdomsminnen och åka Amerikanskt på cruising. Kameran är på laddning.Mina 15 minuter

Aldrig har "15 minuter" varit så långa, å andra sidan har jag heller aldrig lärt mig så mycket under den tiden heller. I förrgår flögs jag till Stockholm för att morgonen därpå vara med i Nyhetsmorgon. Surrelaistiskt är ordet när jag sitter i sminket på Tv4 tillsammans med Ylva Johansson för att därefter visas in till en studio där Kristin Kespersen och Anders Kraft väntar för direktsänd riks-tv.

Intervjun (som ni kan se
här) gick bra, trodde att jag skulle vara nervös men all nervositet rann av mig i samma stund vi gick i sändning. Senare under dagen, hemma i Nybro igen, var det åter direktsänd tv och radio samt intervjuer av press. Livet är i sanning annorlunda just nu...

Imorgon fattar socialnmnden sitt beslut.. sedan ska jag sova.


Ulf och Citronfjärilar

Det här är en sådan dag då man inte ska vara inne utan istället dansa med citronfjärilarna på vitsippemarker. Solen värmer jorden denna aprildag och fågelsången här utanför tycks aldrig vilja tystna. Vilda har varit hos Leo hela dagen och när hon nu slutligen kommit hem blev det raka vägen in i duschen. Vid mina fötter ligger nu en blöt hund och luktar lavendel istället för gödsel.

image106

Ulf och min plånbok

Den 22 maj ger Ulf ut sin tolfte roman, Vädermannen. Priset på 195kr är klart överkomligt och är jag bara hemma och vid liv kommer boken att inhandlas samma dag som den landar i min lokala bokhandel. Men.. som vanligt gräver Lundell större hål i min plånbok än så... Dagen efter, den 23:e så släpps nämligen biljetterna till en turné där jag vill finnas på varenda av de arton spelningarma. "Unplugged" är namnet på ulfs första turné på två år och varje gång jag ens tänker tanken så reser sig håret på armarna i givakt. Detta är större än stort, det här kan slå både Zebran och Tyrol. Men nu handlar det genast om mer pengar. 475 kr kostar en biljett och då tillkommer resan/ resorna. Kan dessutom inte förstå varför i hela friden mannen envist väljer att släppa allt sitt material just innan löning?! Men men.. kostar det så smakar det.. eller hur det nu var...!

Underbart med helg förresten.. det är en underskattad tid i veckan.

Morsan Frosth

Jag måste få lobba för en underbar blogg. Min vän och kollega har ändligen hittat till bloggvärlden och därmed gett mig en ny favoritsida att dagligen besöka. På Morsanfrosth kan ni hälsa på hos denna underbara storfamilj där jag har en given plats som huskatt...

Fredag igen och aldrig har en vecka gått så overkligt fort eller varit fylld av så mycket overkligt innehåll. Tv, radio och tidningsintervjuer. Idag en fotograf för DN som kom körandes från Växjö och intill mig står Lars och talar med P1. Måtte bilden inte ha samma Hinseberg/Kumla tuch som de kort som togs till SKTF-tidningen förra veckan!! Telefontid med socialutskottets ordförande och personligt besök hos Ylva Johansson där även Marita Ulvskog väntade. Rädda Barnens huvudkontor och ett långt möte med en trevlig och kunnig programhandläggare för socialtjänstfrågor.

Overkligt och ack så verkligt. Slitigt, nödvändigt och mellan varven sannerligen "kick-givande"...

Nu helg och oändlig vila!

Kommunpolitik

Det har inte blivit mycket bloggande den senaste tiden... det har inte blivit mycket vanligt liv överhuvudtaget. För snart tre veckor sedan väcktes jag av min chef som meddelade att jag skulle kalla samtliga kollegor till information klockan 09.00. Av hans sammanbitna ton att dömma förstod jag att det var allvar.

För många av våra kommuninnevånare har mått för dåligt i början av detta år. Vi har gett för mycket hjälp till de som behöver oss, till dem som har all rätt i världen att få del av det sammhällsskydd vårt land byggt upp. Kommunpolitikerna börjar hyperventilera, de tappar fotfästet... vår förvaltning kommer att överskrida sin budget innan året är slut... detta måste stoppas!

Tolv av mina kollegor är nu meddelade att de kommer att sägas upp om sparkraven klubbas. Min arbetsplats kommer inte att existera efter skolavslutningen, kommunens mest utslagna kommer att kastas ut till ett liv på gatan och enskilda människor kommer att tas hem från en pågående behandling för att de inte längre får belasta kommunens budget... och så fortsätter det- till absurdum. Budget är budget och budget ska hållas... skämmes ta me fan, skämmes för en iskall ekonomistyrd verklighet där humanism inte existerar.

I tre veckor har vi nu slagits för en socialtjänst som varje enskild kommuninnevånare har rätt till. Vi slåss för den lilla människan och för att solidaritet inte bara ska vara ett ord som används i valdebatter vart fjärde år.

Fan ta dom om detta blir verklighet.

Gud vare med oss alla om vår nämnd inte törs värja sig från kommunpolitikens kyla.

image105
Bild från
TCO när min kollega och jag gjorde en dagstur till huvudstaden.
Berättar mer om det äventyret sen.

Vet ni...

..det är bara en armlängds avstånd till de blommande slånbuskarna, till ljumma vindar, doft av hägg och toner av "den blomstertid". Visst blir den här sommaren den bästa sommaren..?!

image104

Livet i denna stund är rätt rörigt... bra, men rörigt. Politisk opinionsbildning, kamp för mina ungar och deras familjer. Besparingskrav och budgetfascism har väckt ursinnet, tron på förändring eldar på kämparglöden.

Under min presentation här på blogg.se har jag för över ett år sedan fyllt i att jag gillar;
  1. Vardagsmod
  2. Ställningstaganden
  3. Solidaritet
nu är det baske mig upp till bevis och dags att göra vackra ord till vackra handlingar!

Fokus!!

Man blir som trött......ibland mer än vanligt