Livet på landet

Det fanns stunder då jag trodde att taket skulle lätta under natten. Stromen Per svepte över de småländska skogarna med besked och tog med sin min ström, min telefonledning och min tillgång till vatten. Har såeldes tömt frysen på halvt upptinade varor, tagit med mig min hund och hårschampo för att fly tillbaks till civilisationen och dess alla bekvämligheter. Måtte elbolagen kunna koppla ihop alla ledningar snart igen. Hur pittoreskt det än kan låta med strömlösa hus så kan jag försäkra att det verkligen är både påfrestande och frustrerande att inte kunna göra någonting.. inte lyssna på radio, inte läsa, inte laga mat eller koka kaffe. Inte ens spola i toaletten...

160710-2

Strom ute.. storm inne
Den gågna veckan har varit tuff för mig. Inte bara har jag bytt miljonstad till landsbygd, lediga dagar mot stressigt arbete, kollektiv mot ensamhet och fått arbetstider som jag aldrig innan haft, jag har också oroats för att Vilda inte mår bra av ensamheten och drabbats av prestationsångest GRANDE på det nya jobbet. Veckor som dessa är inte att leka med, men jag försöker ha tillförsikt och hoppas på att allt snart lägger sig lite mer tillrätta igen.

Väntar på att telia ska installera mitt bredband där ute i skogen, känner mig rätt så avkapad från världen när jag varken har Internet eller mobiltäckning ( nu inte ens telefon!!) fast å andra sidan lyssnar jag beydligt fler timmar på radio nu än innan. Vore dock skönt att kunna läsa sina mail, blogga lite eller bara surfa ut en stund som avkoppling.

16,2 grader på morgonen

Det är dags att besöka RödaKorset igen.. eller Ria, eller återvinningen. Det ser ut som en trebarnsfamilj har flyttat in i ett litet hus på landet och Vilda springer hinderbana bland kartonger, blå sopsäckar och väskor. För min egen del har jag hamnat i det läget att jag flyttar saker från en sida till en annan, som en desorienterad höna med överslag. Än så länge har jag ingen öveblick och att det finns ett slut på allt som ska packas upp vågar jag knappt tro på.

Men jag mår gott i mitt röda hus med vita knutar och tegelpannor på taket och när jag väl blir klar så kommer jag att ha världens finaste hem. Fast det är kallt innan jag fått eld i kaminen på morgonen...

Bästa bilen
Allt är förlåtet! Utan anmärkningar rullade bilen ut från Svensk Bilprovning kl 09.21 idag och stenen från bröstet ligger nu på en parkeringsplats i berga industriområde.

Ge mig häst och vagn!

Att skaffa bil innebär i samma ögonblick att skaffa sig ett ekonomiskt kaos. För två veckor sedan väckte jag min Mistubishi med en törnrosa kyss, och även om nu inte bilen sovit i hundra år så är den klart märkt av sin årslånga sömn.

Efter att ha försökt får igång dess hjärta med elchocker tvingades jag ge upp och beställa tid för transplantation. 1146 kr senare hade bilen ett nytt batteri och jag ytterligare skulder på mitt "fy vad jag är pank- konto". Idag var det dags igen.. med två dagar kvar till bilbesiktning insåg jag att en ofungerande handbroms per automatik innebär ombesiktning, vilket fick mig att sätta kurs mot min bildoktor. Dessvärre visade det sig att han flyttat efter mig till Stockholm men den nya ägaren tog glatt emot oss som patienter och någon timme senare kom diagnosen. Nya bromsskivor måste till om jag inte ska få besiktningsmännen att kasta tvåor på mig. 2000 kr till.

"Länsförsäkringar i Stockholm" stod det på min eftersända post idag och när jag öppnade det fönsterklädda kuvertet förlorade jag nog medvetandet för en stund. Trafikförsäkring 1 år, 7194 kr att betala innan den 8/1-07. Kastade mig på telefonen och vrålade att jag hade fått en IDIOTRÄKNING med posten och jag aldrig i livet tänker betala det. Mannen i andra änden var dock inte speciellt hjälpsam men kopplade snabbt över mig till en pärla i Kalmar som på kort tid gav mitt en nytt pris som var bra mycket mindre än hälften. Dock 2800kr till på veckans bilkonto, där det dessutom ska läggas till 1400 för skatten som ska vara betald innan den 11e.

Med en svag smak av blod i munnen, lite bekant illamående tillika yrsel så tog jag ett djupt andetag och öppnade bakluckan för att ta ut Vilda ur C:s fina Toyota. När jag såg hålet hon tuggat sönder på bagageutrymmets matta trodde jag att jag skulle förlora förståndet för gott...

En hemsk dag!


Hav med hamnar

För snart ett dygn sedan tog mitt officiella friår slut och med det kapar jag tamparna till min friårs blogg. Dess syfte var att låta vänner och bekanta, nära och kära, följa med mig under mina elva månader i frihet och nu när det sista kapitlet är skrivet är det dags att börja på tomma blad.

Ett nytt år
Ett nytt arbete
Ett nytt hem

För drygt två veckor sedan bodde jag inackorderad i ett rum på södermalm,  i övermorgon bärs mina möbler in i ett hus som ligger bland småländska kohagar. I elva månader har jag nästan uteslutande väckts av att kroppen berättar att den sovit färdigt, nästa måndag ska jag stiga upp fast än att det fortfarande är mörkt. I elva månader har jag kunnat välja vad jag vill göra av dagen, om en vecka har jag gjort mitt första arbetspass.

Efter att ha befunnit mig på ett hav utan hamnar är det dags att styra in mot land och förtöja vid kajplats 13.

160710-2