Happy Valborg

Hade jag varit i Gällivare nu hade jag varit vid OK Svarven och grillat korv, kanske tittat på Patriks eld nere vid älven eller varit hemma hos familjen Nilsson och spelat spel. Snön skulle fortfarande täcka de största delarna av marken, men imorgon.. den 1 maj skulle jag få ta ut cykeln eftersom vägarna nu var rätt så bara.

Det har dock gått femton år sedan dess och idag sitter jag i 20-gradig värme och längtar snarare efter is än eld. Om mindre än en timme är jag på väg till jobbet där jag förutom sedvaligt torsdagsarbete senare under kvällen ska ta på mig fältarjackan och ge mig ut bland våra valborgsfirande ungar.

Ha en trevlig kväll där ute.. långt uppe i ett snösmältande norr eller nere i ett prunkande Skåne.. och alla där mitt emellan givetvis.


Vår i Bullerbyn

Nu är allt så där galet vackert igen. Nästan som om man inte orkar ta in mer.

I Bullerbyn har det födds sju nya lamm och huggormarna ligger slöa i solen. Det vilda körsbärsträdet vid vägen slog ut häromdagen och snart kommer äppelträden här utanför stå i full blom. Slånen har redan bäddat in världen i sin vita bommul och för varje nytt andetag färgas träden skirt gröna. På min joggingrunda igår sprang jag i ett hav av vitsippor medan fåglarna sjöng sig hesa ovanför mitt huvud. Då är det lätt att både leva och springa..Årets valborgfirande: Jobbandes. Årets kanske roligaste kväll att jobba trots allt.

Gårdagens fynd: 70% rea på den lokala sportaffären gav mig ett par nya träningsbyxor med ord pris 599kr. Skulle aldrig, läs ALDRIG, köpa ett par träningsbyxor för 600 annars..!

Dagens lärdom: Nu kan jag rädda liv. Får du hjärtstillestånd i framtiden så ring mig, jag har både broschyr och kunskap.

Kvällens låttext: Lånar jag
åter igen av Afzelius
Kom ni som ockuperar fabriker och kontor
när dom sliter själva brödet ur er hand.
Och kom ni som vågar fjättra er längs järnvägsrälsarna,
för att stoppa Homoslyrbesprutarna.
Kom ni som demonstrerar för nedrustning och fred.
Kom ni som slåss för daghemsplatserna.
Och kom ni som orkar kämpa för dom som ska ta vid
i en tid då man är rädd att skaffa barn.
Ja, till er vill jag säga:
Denne sången är till er!
För ni är dom enda hjältarna vi har!

Morgondagens efterlysning: Jag har en plats över till en frivillig "Drottning Margaretaloppare" den 27 maj. Tre damer från den långa ön och jag ska dit.. men vem mer får vi med oss?? (och nej Glenn.. det här loppet får du inte heller springa)

Den alternativa listan

 • Sitta i solen och läsa vampyrbok
 • Måla hjärtan på tånaglarna
 • Blåsa såpbubblor med Vilda och Leo
 • Lägga mig bland vitsipporna vid vattnet
 • Titta på blomsterprakt i Nunnedalen
 • Dricka en kall rom och cola
 • Räkna fräknar

Helgens alla måsten

 • Byta däck
 • Packa upp mina väskor
 • Hämta in ved
 • Plocka undan tvätten
 • Bada hund
 • Sy, och sätta upp, nya gardiner
 • Städa
 • Putsa fönster
 • Städa och tvätta bilen
 • Handla
 • Betala räkningar
 • Göra klart pappas bokföring
 • Springa
 • Pumpa
Happy holliday

Grattis!


Önskar min mamma mu en riktigt fin födelsedag där långt uppe i norr. Hade jag varit lite närmare hade vi ätit hallontårta och blåst såpbubblor ihop du och jag..
Löv!

OccupiedSå där ja!

Jag fullkomligt älskar när David ger Goliat på käften.. för att tala i bilder

Följ länken och dela ut smockor tillsammans med den förtjusande mrs Susan Boyle

tryck --->
Här


Fågelholk

.. en del bor i radhus, andra i hyreshus. Falkar trivs däremot i Bullerbyar.


När hjärtat svämmar över...

Lycka är..
.. allsång i en Volvo

.. en stund i en smyckeslåda

.. blåbärspaj på en vårsval altan

.. 25m² växthusvandring


Vilda och våren

Mängder av underbara plusgrader, kortärmad tröja och en stund med goda vänner på en uteservering i Kalmar. Fåglarna kvittrar som galna och blommor växer i drivor. Så kom den då... den efterlängtade våren.

Find Waldo

För några veckor sedan premiärhandlade jag på City Gross.. en upplevelse som var lite utöver det vanliga. Måste säga att jag sällan varit i en affär som framkallat så mycket adrenalin (eller är det noradrenalin?!) i kroppen och trots att jag stundtals var ganska fascinerad (främst över de olika köttpaketen) så kändes den lokala Ica affären som rena himmelriket i jämförelse. Fast ska jag handla på Gigant Gross fler gånger ska jag handla ensam för tappar man bort någon hittar man [nästan] aldrig igen dom...Jag letade bland pistagekoncentraten, vid vaxdukarna, bland oxfiléerna och i äppelhögarna. När jag ringde på mammans mobil spelades en signal i handväskan i den vagn jag körde och jag började överväga tanken om att ropa efter henne i butikens högtalare. Det här kortet togs när jag hade letat efter mamman i tjugo minuter och bildtexten var redan skriven i huvudet... Var är mamman??!!

Först när mamman är återfunnen, varorna är inplockade i ett hus i Bullerbyn och digitalkamerans bilder överförda i datorn pekar mamma på bilden och säger - men där sitter jag ju!

Stunning!

Mina sjungande vänner

Häromdagen bad jag om nya toner till mina löprundor och har fått en del förslag. Idén är egentligen bättre än jag först trodde eftersom jag nu kan sammankoppla låt med person och därmed hämta ytterligare kraft av era alldeles egna energier... Så nu springer jag inte bara till Toy Mariné, Zelmanii, Pearl Jam eller den gode Le Marc, utan hör också kära vänners peppande genom andras toner.

Fast hörrninini.. löpturerna blir längre och längre och det är nog så att jag behöver fler sånger och vänner längs vägarna om det här nu sedermera ska bli till en hel mil...