Ledig måndag, en pjäs i fyra akter

Första akten- husmodersscenen
I (numera) vanlig ordning slog jag upp ögonen exakt åtta timmar efter att de stängts, lite mindre förkyld, lika ont i den där senan bakom låret. Ute vid tjurarna parerades sylvassa taggar då frukosttallriken fylldes med svarta bär, därefter promenad med hund, vän och ignorerad smärta. Upptäckte att frysen stått på glänt under natten och iskristallerna haglade när jag letade lax. Ut med all mat till logen, i med torsk (fanns ingen lax) i kastrull med dill och tomat och helt plötsligt stod jag med ytterligare rätter att laga av sådant som inte ville vara fryst längre. När jag stod där och hackade chilifrukt med ingefärsdoftande fingrar på en diskbänk fylld av jord efter nyplanterade blomsterskott, ja då befarade jag att det snart kommer att slå ut ett förkläde i knät på mig..

 

Nu finns dock avsvalnad rabarberchutney i kylskåpet, just intill den där burken med förra veckans hemlagade blåbärssylt, på hyllan med sådant jag inte får äta..


Andra akten- kontorsscenen

Har uppenbarligen tyckt så illa om den där räkningen att jag tappat bort den. Insåg dessvärre att räkningar sällan försvinner med den lättheten och fick således repeterat de där hårresande siffrorna genom telefonlinjen. Bilar kostar pengar. Åtminstone när de gått 1200 mil. Inbjudan till "fuckoff" skickas ut,  hittade ingen antonym för "kickoff" och fick således hitta på ett eget. Nåväl... fest som fest tänker jag. På köksgolvet finns smulor efter torra hundkex då Vilda och hennes bästis varit inne på fika. Att ge den hunden (och nu talar vi om Leo) godis är som att köra ner handen i ett evigt hål på något sätt. Fast jag vet inte riktigt hur jag menar nu, men det är liksom lite äckligt och lite mysigt på samma gång.

 

Snart kör jag husmor till city.

 

Tredje akten- korkskruvsscenen

Släppte av min hyresvärdinna i en återvändsgränd, gjorde ett kort stopp för proviantering i affären med fel påsar och åkte hem för ännu en stund vid en spis. Någonstans in i de tre rätterna påmindes jag om att andras måndag  är min lördag och tog fram en flaska Tysklandsimporterat vin. Kom i konflikt med korken som dock fick se sig besegrad av en hammare och baksidan av en skruvmejsel. Min korkskruv ligger böjd i soppåsen och imorgon kommer sopgubbarna. Måste komma ihåg att köpa en ny...

Jag är rädd för att jag glömde tvätta av chilin från mina händer innan jag körde ner handen i munnen på hundarna.. vattenskålen töms med en förbluffande fart och några fler kex vill de då rakt inte ha. Hoppsan.


Fjärde akten- musikstycket

Sällsynt tv-tittande på hårig soffa. Det finns en ögontjänarinna i den här familjen och nästa gång jag låter henne vara ensam hemma kommer spikmattan att bre ut sig över soffan. Annars.. septembermörker, paranötter, mail och telefonsamtal, kvällsdisk och längtan efter strumpor av chenille. Svagt i bakgrunden sjunger Zelmani och jag konstaterar att det är skönt att ha lördag en måndag.

 


Kommentarer
Postat av: Sanna

:-)

2010-09-06 @ 22:38:36
Postat av: Slottis

Gillar!

2010-09-07 @ 06:32:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback